Към съдържанието

Най-новото от студийното фотографско осветление

февруари 10, 2010

Може би е редно първата статия в блога да е представяне, встъпителни думи или нещо подобно, но в случая ние няма да се съобразим с това, което е редно, а ще започнем с представянето на съвсем нов продукт на световния пазар за студийна техника. А след това ще се погрижим и за другото 😉

Днес искаме да ви представим най-новата разработка на Hensel (германска фирма за студийно фотографско осветление и аксесоари) в партньорство с schoepe и Nikon.
Става дума за техниката FREEMASK. Тя е свързана със заснeмането на обект в поредица от снимки, който след това лесно да бъде изрязан и поставен на какъвто фон пожелаете. Ще си кажете, че това би могло да стане с Фотошоп без никакви техники, но колко време би ви отнело да изрязвате пухчете, дантелки, косъмчете, власинки?
Идеята на FREEMASK е бързо и съвсем прецизно да изрязвате обекти до най-малкия детайл.

Не си мислете, че тези глухарчета са снимани на фона на небето. Всъщност снимката е студийна и е направена чрез техниката FREEMASK. Благодарения на нея и специализираните светкавици от Hensel – Expert Pro 500 plus FREEMASK, изображението се е получило не след дълги часове във Фотошоп, а само след няколко поредни кадъра.

Повече подробности можете да намерите на сайта на Hensel или още по-добре – да попитате предствителите им в България – HENSEL Studiotechnik Bulgaria

Реклами
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: