Към съдържанието

Freemask приложение при снимане на портрети и хора

април 14, 2010

В предната публикация показахме използване на Freemask системата за перфектна подмяна на фона при неживи обекти. Сега смяната на фона е също толкова бърза и лесна и при снимане на живи обекти – хора и животни за портрети и дизайнерски хрумвания.

Пробните снимки са изпълнени в студио Конас в гр. Хасково с Freemask система и Hensel основни и фонови светкавици. Използвани са светкавици с вграден радиоконтрол, а радиозапалването е от новия тип за синхронизиране на freemask Осветлението.

Време за снимане 20 – 25 минути, включва и окачване на осветлението на релсова система. Обработка на файловете 3 минути. Подмяна на фона 20 секунди. Прилагам изходни кадри и крайна реализация. Снимките са направени за илюстрация на работния процес и нямат художествена стойност.

Ясно различими са косъмчетата от гривата на пухкавото конче. Ефектът е непостижим с използване на стандартно тифецване или при използване на хромакей фон. Не само качеството е превъзходно, но и времезагубата е нищожна – 3 минути.

Монтажът е на произволно избран кадър. При дизайнерска работа се предвижда подреждане на сцената в студиото за съвместяване на кадър и фон и подбор на светлината и съобразяване на посоката и силата и. Freemask е улеснение, което прави снимането на манекенки, модели, хора и животни, козина, пухчета, пера, дантели и крехки аксесоари в студио истинско удоволствие.

Използването на Freemask системата за подмяна на фона има незабавен икономически ефект. За професионалисти и любители – фотографи и дизайнери.

Реклами
2 коментара leave one →
 1. Олга Петрова permalink
  октомври 22, 2011 8:10 pm

  Здравейте, търся хромакей в София под наем за 6 часа, часовете за един снимачен час могат да бъдат сложени в последователни дни. Ако това е вашият бизнес, пишете.
  С най-добри пожелания,
  Олга Петрова

  • ноември 1, 2011 10:17 pm

   Здравейте, да можем да предложим хромакей зелен фона за снимане в студио. Не разбрах каква последователност е нужна. Имате писмо в пощата си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: