Към съдържанието

Как лесно да сравняваме разсейватели на светлина?

декември 8, 2010

Фотографите би трябвало да знаят колко важно е осветяването на обектите, които снимат. За репортерите е ясно, там се използва осветление, което си го има и няма как да се дооформи, освен с репортажна светкавица.

За студийните фотографи обаче е много полезно да имат богат набор от разсейватели на светлината, защото всеки аксесоар за студийните светкавици дава различен изглед на нещата в сцената. Тези аксесоари за разсейване на светлината се наричат общо – Оформители на светлина.

Един от големите производители на студийно осветление HENSEL-VISIT Germany пръв предостави на клиентите си интерактивно сравнение на параметрите на светене на целия набор Оформители на светлина – рефлектори, чадъри и софтбоксове, във всичките им размери и форми.

Ето и линк за страницата, която Ви позволява лесно да изберете подходящата за Вас комбинация от светлинни разсейватеи – Оформители на светлина. http://www.hensel.eu/en/infos/compare-light-formers.html?no_cache=1

Със сайта се работи изключително лесно . След избор на сравняваните аксесоари, се уголемява снимката с клик върху нея и с ляво-дясно са разглеждат промените на сенките върху обекта или фона.  Просто и гениално !

Ето и софтуер към системата за бърза смяна на фона FreeMask – www.pic-in.de/pimi-sfr

Реклами
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: