Към съдържанието

Как лесно да сравняваме разсейватели на светлина?

декември 8, 2010

Фотографите би трябвало да знаят колко важно е осветяването на обектите, които снимат. За репортерите е ясно, там се използва осветление, което си го има и няма как да се дооформи, освен с репортажна светкавица.

За студийните фотографи обаче е много полезно да имат богат набор от разсейватели на светлината, защото всеки аксесоар за студийните светкавици дава различен изглед на нещата в сцената. Тези аксесоари за разсейване на светлината се наричат общо – Оформители на светлина.

Един от големите производители на студийно осветление HENSEL-VISIT Germany пръв предостави на клиентите си интерактивно сравнение на параметрите на светене на целия набор Оформители на светлина – рефлектори, чадъри и софтбоксове, във всичките им размери и форми.

Ето и линк за страницата, която Ви позволява лесно да изберете подходящата за Вас комбинация от светлинни разсейватеи – Оформители на светлина. http://www.hensel.eu/en/infos/compare-light-formers.html?no_cache=1

Със сайта се работи изключително лесно . След избор на сравняваните аксесоари, се уголемява снимката с клик върху нея и с ляво-дясно са разглеждат промените на сенките върху обекта или фона.  Просто и гениално !

Ето и софтуер към системата за бърза смяна на фона FreeMask – www.pic-in.de/pimi-sfr

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: